thess tycker till! (våga visa upp dig)

Jag stör mig grovt på en sak bland endel människor. (detta är INGET emot någon, detta är allmänt)

Jag vet folk som skär sig själva. Jag vet folk som färgar håret. Jag vet folk som bär smink, som går utan smink. Jag vet folk med löshår. Jag vet folk som går i svarta kläder, vita kläder osv. Jag vet folk som går med klackskor hela tiden. Jag vet folk som går med platta skor hela tiden.

Och sanningen är att - man ska våga vara sig själv, våga visa upp vem man är egentligen.

Många människor säger såhär "måste du hela tiden gå i t-shirt när du har en massa ärr på armarna?" eller "måste du hela tiden sminka dig?".

Alltså det är såhär att folk får göra vafan dom vill, så låt dom göra vad dom vill. Trivs dom med att gå i t-shirt, låt dom! Vill dom sminka sig, låt dom! Vill dom gå i klack, låt dom! osv osv.

Jag läser en tjejs blogg, som har ett förlutet där hon skar sig. Och nu skriver hon om det i hennes blogg, och jag tycker att det är jävligt modigt och duktigt av henne att våga visa sig själv, och dela med sig av ångesten hon har känt och allt grymt hon gjort mot sig själv. Men då är det en massa jävla människor som kränker henne och kommenterar "sluta visa dina ärr, du gör det för uppmärksamheten bara" men det är fan inte sant. Som hon skrev på sin blogg; "hade det vart ett ärr ifrån en operation så hade ingen brytt sig". Så låt henne visa upp sig själv UTAN att ni kränker henne. För anledningen (tror jag iallafall) att hon visar upp sina ärr är för att hon har LÄRT SIG ATT ACCEPTERA DEN HON ÄR OCH VAD HON HAR GJORT! och då ska folk självklart förstöra det. Så jävla lågt.

Detta gäller många, även mig. Jag har också gett mig på folk (inte folk som skurit sig dock) och sagt saker som jag inte skulle sagt. Men det är ju bara så patetiskt egentligen..

Låt folk vara den dom är. Låt folk göra de valen dom vill. Låt folk klä sig hur dom vill, sminka sig hur dom vill, färga håret hur dom vill osv. Det är inte era bekymmer.

och till er andra, våga vara den ni är! våga göra de valen du vill! Klä dig hur du vill, sminka dig hur du vill och färga håret hur du vill. Och ta inte åt er av vad folk säger.

Pusspuss ifrån mig. / Thess

Kommentarer
Postat av: Vanilja

Råkade klicka in mej från bloggportalen och hittade det här. Så rätt, och så härligt insiktsfullt!

2010-08-07 @ 18:08:15
URL: http://vaniljaslilla.blogspot.com/
Postat av: Andrea

Jätte bra sagt thess :) Man ska våga vara sig själv :)

2010-08-07 @ 18:19:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback